Greenpeace Romania

Greenpeace Romania

Salvarea padurilor virgine din Romania @ Duathlon Challenge Sibiu ~ 2017

Date: 23 September 2017

Duathlon Challenge 2017 este o competiţie inedită pentru Sibiu, prin care le propunem oamenilor un mod plăcut şi antrenant de a face mişcare, în cadrul unui concurs de îmbinare a alergării şi ciclismului.

[ Show more ]

6

Supporters:

31

Donations:

2,885 RON

Raised:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

Duathlon Challenge 2017 este o competiţie inedită pentru Sibiu, prin care le propunem oamenilor un mod plăcut şi antrenant de a face mişcare, în cadrul unui concurs de îmbinare a alergării şi ciclismului.

Anul acesta managementul proiectului este preluat de Daniel Troancă, care aduce cu el experienţa organizării SemiMaratonului Sibiu din anul 2012, fiind deasemenea un alergător de excepţie cu o performanţă notabilă şi participant în repetate rânduri la cea mai dificilă competiţie, Iron Man.

NOUTATILE EDITIEI 2017

Anul acesta Duathlon Challenge vine cu 2 curse, una offroad si una pe asfalt. In plus fata de anul trecut, Duathlon Challenge propune o cursa suplimentară de duatlon clasic pe asfalt exclusiv (alergare + bicicleta + alergare) care presupune parcurgerea urmatoarelor distante: 5 km alergare în Muzeul Satului urmat de 20 km cu bicicleta (2 bucle a cate 10 km Sibiu – Rasinari pe DJ 106 A ) şi la final 2 km alergare în Muzeul Satului.

În cadrul  Duathlon Challenge OFFROAD se înscriu echipe de 2 persoane care participă la concurs cu o singură bicicletă. Miza acestuia este stimularea colaborării între membrii echipei, pentru a parcurge în întegime traseul, alternând mersul pe bicicletă cu alergatul. Fiecare echipă parcurge un traseu de 20 de km prin pădurea Dumbrava și Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA.

Începând cu aceasta editie, partenerul Duathlon Challenge Sibiu este Greenpeace Romania. In zilele urmatoare, Greenpeace Romania ne va pune la dispozitie o platforma pentru strangerea de fonduri pentru activitatea Greenpeace, astfel incat orice concurent poate deveni un fundraiser. Cel mai bun fundraiser in cadrul Duathlon Challenge va fi premiat apoi in cadrul festivitatii de premiere a competitiei, din data de 23 septembrie 2017. Tineti aproape, va vom informa despre momentul in care vom da startul strangerii de fonduri.

CATEGORII DE CONCURS

I. pentru duatlonul „off road”:
1. MASCULIN ( 2 concurenţi M + o bicicletă) – traseu 20 km
2. FEMININ (2 concurente F + o bicicletă) – traseu 20 km
3. MIXT ( 1 concurent M + 1 concurentă F + 1 bicicletă) – traseu 20 km
4. FAMILY (1 părinte/membru al familiei + 1 copil, 2 biciclete ) – traseu 20 km

II. pentru duatlonul clasic, pe asfalt:
1. INDIVIDUAL MASCULIN
2. INDIVIDUAL FEMININ
3. STAFETA MASCULIN (1 concurent alergător + 1 concurent pe bicicletă)
4. STAFETA FEMININ (1 concurentă alergătoare + 1 concurentă pe bicicletă)
5. STAFETA MIXT ( 1 concurent M + 1 concurentă F, indiferent de proba aleasă)

La sfârșitul evenimentului festivitatea de premiere se desfășoară în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA urmată de un moment muzical dedicat participanților și voluntarilor.